NMBR9


Als grote Tetris-fan (toen een Gameboy nog geen kleurenscherm had, nostalgie …) ziet de doos van NMBR9 er wat mij betreft al veelbelovend uit. Zeker wanneer die gevuld blijkt te zijn met Tetris-achtige nummertegels (van 0 t/m 9). Verder bestaat het spel uit twintig genummerde (eveneens 0 t/m 9) trekstapelkaartjes. Deze kaartjes worden geschud en één voor één omgedraaid.

Voor elk omgedraaid kaartje nemen alle spelers de overeenkomende nummertegel uit de doos en beginnen, elk apart, een constructie te bouwen, rekening houdend met de bouwregels; elke tegel moet een andere raken. Indien je een verdieping hoger bouwt moet ‘nieuwe’ tegel twee ‘oude’ onderliggende tegels raken én mag er niet over gaten gebouwd worden. 


Denk goed na, een verstandig gebouwde constructie levert veel punten op: aan het einde van het spel tellen alle gelegde tegels mee, op de ‘grondlaag’ (verdieping 0) na. De punten worden geteld als volgt: “waarde van de tegel maal verdieping waarop hij gelegd is”. Zo is een negen op verdieping één negen waard, maar slaag je erin om ze op hoger te leggen, telt ze voor 18, 27 of nog hoger mee.

Dit spel werd geschonken door Abacus spiele en kan vanaf september gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.



Aantal spelers : 1 - 4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 20 minuten

Reacties

Populaire posts