Odyssey: Wrath of Poseidon


Na afloop van de oorlog zetten de Griekse schepen na een lange afwezigheid koers richting thuishaven. Vooraleer terug voet aan wal te zetten houden ze nog halt op het heilige ‘Sacred Island’, om een offer te doen aan de goden. De zeegod Poseidon vindt dit plan maar niks en gooit alle middelen in de strijd om de schepen hiervandaan te houden.

In Odessey Wrath of Poseidon, speelt één speler als machtige Poseidon tegen alle andere spelers (navigators), in een zeeslagachtige spelbordopstelling. Zo krijgt elke partij een spelbord, dat uit het zicht van de tegenpartij gehouden worden door de speldoos ertussenin te plaatsen.

De navigators moeten proberen hun schepen richting Sacred Island te loodsen, doorheen de wilde zee én de stormen die Poseidon op hen afstuurt. Alsof dat al niet moeilijk genoeg klinkt, weet ook enkel Poseidon de exacte positie van de schepen.

De navigators hebben hier slechts een indicatie van, en naarmate het spel vordert wordt deze steeds minder accuraat… Een goede samenwerking tussen de navigators is dus vereist, om aanwijzingen te vinden over de posities van de schepen, deze te lokaliseren, op koers te houden en Sacred Island te bereiken !

Dit spel werd geschonken door Ares games en kan vanaf september gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2 - 5
Leeftijd : vanaf 13 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts