Essen releases van The Game Brewer : een vooruitblik

GENTES

Het is de eerste eeuw na Christus. We bevinden ons in het Oostelijk Mediterraans gebied. Groepen met mensen troepen samen in kleine steden, en via veroveringen en handel breiden ze uit tot een hele provincie. Het was een tijd waar verschillende aparte koninkrijken en individuelen elk hun eigen district hadden - hun 5 minutes of fame zeg maar. Dit is de wereld van Gentes, waar de spelers hun beschaving zullen begeleiden doorheen de ups en down van de geschiedenis.

Gentes is een civilisatie spel waarbij gebruik wordt gemaakt van een innovatief tijdsmechanisme.
De spelers nemen de rol aan van een oude stam die trachten zich zelf te ontwikkelen door het bouwen van monumenten en door het koloniseren of stichten van nieuwe steden langs de Middellandse zee.

Dit spel van 2-4 spelers zal ongeveer 90 minuten in beslag nemen.
ARCHITECTURA

Bij Architectura gaan de spelers samen aan een stad bouwen. Aan u de taak om de beste bouwer te worden door de meest prestigieuze gebouwen te bezitten aan het einde van het spel.


Dit spel is erg interactief en snel aan te leren. Het is een kaartspel voor 2 tot 4 spelers en een spelletje zal tussen de 15 en 30 minuten in beslag nemen.

Gùgōng

China, 1570. De Longqing keizer is aan de macht. Hij heeft een land geërfd dat er niet al te best aan toe was door slecht management en corruptie. Hij verbleef in de verboden stad - trouwens ook de oorspronkelijke naam van dit spel - waar de meeste keizers van de Ming Dynastie verbleven. Het complex dat uit 980 gebouwen bestaat werd opgericht tussen 1406 en 1420, en beslaat 72 hectare. Onder deze Ming Dynastie werd ook de grote Chinese muur gebouwd, versterkt en uitgebreid. China leed in deze periode onder hevige aanvallen van de Mongolen.

Bij Gùgōng nemen de spelers de rol aan van een machtige Chinese familie die trachten om invloed en macht bij te winnen door het ruilen van cadeautjes met de Officials. De geschenkkaarten die je als speler offert, moet een hogere waarde hebben dan diegene die je ontvangt, waardoor je gedwongen wordt om strategische keuzes te maken wat betreft de acties die je elke beurt wil uitvoeren. Tijdens het spel reis je rond in China, zeil je langs het Grote Kanaal, koop je kostbare jade, help je meebouwen aan de Grote Muur, en uiteindelijk zal je een ontmoeting met de keizer ontvangen. Wel, enkel de winnaar van het spel zal hem mogen ontmoeten. Mochten er meerdere spelers hem mogen ontmoeten, wint de speler met de meeste punten.


Festo!

Festo! Is een spel voor 2 tot 5 spelers dat worker placement combineert met area control. De spelers proberen zoveel mogelijk ingrediënten te verzamelen als ze kunnen, maar ze maken ook gebruik van de krachten van de verschillende rassen om het voordeel in het spel naar hun om te buigen. Deze ingrediënten worden gebruikt om verschillende soorten gerechten klaar te maken en te verzamelen, die uiteindelijk omgezet worden in overwinningspunten. 
Reacties

Populaire posts