Flee




Flee is het derde luik van de Fast Forward Series, en heeft als ondertitel: Fast, Forward, Flee ! Een titel die de lading dekt, want je kan meteen beginnen spelen, zonder je eerst door de spelregels te moeten worstelen. Het spel maakt immers gebruik van het ‘Fable’-principe (het mechanisme van bv. Fabled Fruit). Hierbij zijn de kaarten in het deck zo gesorteerd dat je de spelregels al doende ontdekt.

In Flee gaan vier personages op de loop voor een monster; elk karakter heeft zijn eigen eigenschappen en nut in het spel. Elke speler speelt met een of meerdere personages, of alle spelers besturen hen samen, om het monster te ontwijken. Het monster kan doorheen het spel bewogen worden, waarbij moet vermeden worden dat de speler waarbij de monsterkaart ligt, aan de beurt komt. Dan verliezen alle spelers en stopt het spel.


Als je zin hebt in een gemakkelijk aan te leren, snel te starten, ‘een-iets-anders-dan-anders-spel’ dat toch genoeg uitdaging biedt (ontsnappen aan het monster is moeilijker dan het lijkt), zoek dan 2 tot 3 medespelers en begin eraan ! Of ga solo de uitdaging aan en neem het in je eentje op tegen het monster.

Dit spel werd geschonken door 2F-spiele en kan vanaf oktober gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 1 - 4
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 75 - 90 minuten

Reacties

Populaire posts