Memo Dice



In het kleurrijke Memo Dice moet je niet onthouden onder welk potje het balletje zit (zoals in de toeristenklassieker ‘balletje – balletje’), maar eerder ‘ik ga op reis en ik neem mee’-gewijs onthouden welke serie van symbolen er onder de potjes verstopt zit. 

Het spel bevat negen symbooldobbelstenen met blauw, zwart en rood gekleurde zijden overeenkomstige potjes (3 van elke kleur). De startspeler gooit één dobbelsteen en geeft de anderen tijd om het gegooide symbool te memoriseren. Daarna wordt de dobbelsteen afgedekt met een potje van de overeenkomstige kleur. Idem voor de volgende spelers; de gebruikte potjes worden in de gegooide volgorde bewaard. 

Het spel gaat door tot er geen overeenkomstig gekleurd potje meer over is; deze dobbelsteen wordt afgedekt met de ‘gouden’ beker. Het dobbelen stopt, en de speler die laatst dobbelde mag beginnen met de gememoriseerde rij op te noemen. Elk juist symbool levert één punt op. Maakt de speler een fout mag de volgende de rij proberen aan te vullen. Degene die de gouden beker bereikt, en juist raadt, krijgt twee punten. Na het uitdelen van de punten start er een nieuwe ronde, wanneer één speler twintig punten verzameld heeft stopt het spel. 

Dit spel werd geschonken door Amigo en kan vanaf oktober gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2 - 4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 20 minuten

Reacties

Populaire posts