Adellos

In Adellos ga je als vreemdeling moeten strijden, want je bent net geland in een land met een duister verleden. Dit land is een waar slagveld waar een hevige strijd woedt voor macht en landbezit, en deze strijd wordt aangevoerd door de meedogenloze mensen van adel.


Het is aan jou om te kiezen aan welke kant je gaat vechten. Het is aan jou om een machtig leger te leiden en bevelen te geven. Zet schurken uit de onderwereld in om je vijand aan te vallen. Misschien wil je wel een groep geleerden en wetenschappers samen brengen om je vijand te verslaan op gebied van kennis? Misschien kunnen ze wel een middeltje vinden om jou te beschermen tegen de ondoden?

Alles ligt in jou handen : beheer je bronnen, speel krachtige actiekaarten uit en verzamel een variatie aan troepen die onder jou commando staan. Welkom in de wereld van Adellos!


Adellos is een strategisch bordspel voor 2-4 spelers. Elke speler bestuurt een man van adel in een fictieve middeleeuwse setting, die verschillende eenheden inhuurt met als doel de tegenstanders te verslaan. Elke speler heeft een andere fractie (Royal Army, Scum, Clergy & Undead) en de spelers hebben tien verschillende eenheden met unieke vaardigheden om uit te kiezen. De spelers moeten hun goud slim beheren, maar moeten ook verstandig gebruik maken van de actiekaarten die elke speler tijdens zijn beurt of in de beurt van de tegenstanders mag spelen. Deze kaarten hebben bepaalde effecten die het spel sterk kunnen beïnvloeden.


Het gevecht vindt plaats op een symmetrisch speelbord en elke edelman heeft een specifieke en unieke vaardigheid die het spel al vanaf het begin kan beïnvloeden. De speelbeurten worden in twee fasen gespeeld. Tijdens de eerste fase krijgen de spelers de middelen die hun eenheden opleveren. In de tweede fase huren spelers eenheden in, verplaatsen ze deze, laten ze aanvallen of spelen actiekaarten. Elke actie kost een specifiek aantal actiepunten. De spelers beginnen met drie actiepunten en een hoeveelheid goud, afhankelijk van hun edelman. Spelers kunnen tijdens het spel hun actiepunten verhogen om beurten op te bouwen die vele acties zullen bevatten.


Adellos werd geschonken door Till Engel en is vanaf november te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 20 -50 minuten

Reacties

Populaire posts