Coimbra


In de 15e en 16e eeuw was Portugal één van de belangrijkste plaatsen van de wereld, onder zijn leidende rol tijdens het tijdperk van ontdekkingen. Genesteld in het hart van Portugal, dient de stad Coimbra als een cultureel centrum van het land.


Als het hoofd van één van de oudste huizen van Coimbra, probeer je prestige te verdienen door de relaties met nabijgelegen kloosters te verbeteren of door expedities uit die tijd te financieren. Om dit doel te bereiken, moet je strijden voor de gunsten van de meest invloedrijke burgers van de stad, zelfs als je een beetje geld of een beetje bescherming moet aanbieden.


Coimbra introduceert een innovatief nieuw dobbelsteenmechanisme, waarbij de dobbelstenen die de spelers elke ronde 'draften' op verschillende manieren kan gebruikt worden, en een impact kan hebben op beslissingen die ze tijdens het spel maken. Hoewel er verschillende manieren mogelijk zijn om te overwinnen, moeten de spelers toch elke dobbelsteen optimaal gebruiken.
Dit gegeven gecombineerd met de steeds veranderende synergieën van de burgers, expedities en kloosters, zullen geen twee spelletjes van Coimbra ooit hetzelfde zijn!

Dit spel werd geschonken door Eggert Spiele / Pegasus Spiele en is vanaf december het spel van de maand bij Het Geel Pionneke.

Coimbra is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.


Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 14 jaar
Speelduur : 60 - 90 minuten


Reacties

Populaire posts