Escape the dark castle

Escape the dark castle is een spel dat het levenslicht, of beter gezegd het maanlicht al in 2017 zag. Er bestaan ondertussen al 3 adventure packs voor het basisspel.

Escape the dark castle is een eenvoudig coöperatief avontuurlijk spel, waarbij de spelers de rol aannemen van gevangenen die ten onrechte werden opgesloten in de diepe kerkers van The Dark Castle. Of het nu gaat om de abt, de kleermaker of één van de zes speelbare personages, elke gevangene wordt vertegenwoordigd door een personagekaart en een aangepaste dobbelsteen die een unieke gave van de gevangene laat zien. In een wanhopige zoektocht om te ontsnappen, moeten de spelers samenwerken met behulp van de aangepaste dobbelstenen en voorwerp kaarten om de vele gruwelen, vallen en uitdagingen van het kasteel te overwinnen.
 
 
Aan het begin van elk spel worden 15 kaarten willekeurig getrokken uit een grotere stapel om elke keer een uniek kasteel te creëren.
Het spel houdt in dat één speler elke beurt een nieuwe kaart onthult. Wanneer een kaart wordt gedraaid, wordt de volgende kamer of doorgang waarin de gevangenen zitten onthuld. Er is geen beurtvolgorde in dit spel. In plaats daarvan beslissen spelers als een groep wie de volgende kaart omdraait, en er zijn vaak gruwelijke gevolgen voor degene die dat doet!
 

Eenmaal onthuld, zal de kaart de situatie van de groep uitleggen en wat er moet gebeuren om er doorheen te komen.  Zo kan je de dronken bewakers omkopen, of val je ze aan? Ga je iets stelen, of sluip je liever verder ?
Elk hoofdstuk is een mini-spel en er zijn verschillende mechanismen nodig om ze te voltooien, van vaardigheidstesten in RPG-stijl voor een individueel personage, tot het spelen van voorwerp kaarten die men heeft verzameld.

 
 
Wanneer de spelers ervoor kiezen om te vechten, gooien alle spelers hun unieke dobbelstenen tegelijkertijd om een ​​aanval op de vijand uit te voeren. Ze moeten gezamenlijk de juiste combinatie van dobbelen om de vijand in kwestie te verslaan, of het risico lopen om schade op te lopen. Het doel van het spel is dat de groep elk hoofdstuk in het slot van het kasteel voltooit en de uiteindelijke de eind baas verslaat. Om te winnen, moeten ze elk lid van het team in leven houden - als een speler wordt gedood, eindigt het spel onmiddellijk.

Dit spel werd geschonken door Themeborne Ltd.en is vanaf november te spelen bij Het Geel Pionneke.
Aantal spelers : 1-4
Leeftijd : vanaf 14 jaar
Speelduur : 20 - 45 minuten

Reacties

Populaire posts