Farben


Een goed geheugen en een gezonde dosis fantasie en je komt al een heel eind om een potje Farben tot een goed einde te brengen.


Zoals de titel al verraadt, draait het spel om kleuren. Het is de bedoeling om een bepaalde kleur aan een woord te koppelen en aan het einde van de ronde, de tien kleuren met de juiste woorden te matchen.

Om je hierbij te helpen, vertellen de spelers elkaar een verhaal, waarbij een paalde kleur geassocieerd wordt met een waargebeurd of een fantasieverhaal.


Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat iemand zijn schooltijd associeert met de veel fouten die hij maakte en de daarbij behorende rode strepen door zijn proefwerk, gezet door die vervelende man van Engels.

In dit geval hoort de kleur rood bij het woord school. Als jij na tien verschillende verhalen kunt onthouden wat bij welke kleur hoorde, zou je wel eens als winnaar uitgeroepen kunnen worden van Farben.

Aantal spelers: 3-5
Leeftijd: Vanaf 10 jaar 
Speelduur: 60 minuten 

Farben is vanaf november te spelen bij Het Geel Pionneke.Dit spel is geschonken door Edition Spielwiese / Pegasus Spiele

Reacties

Populaire posts