Skylands

De mensen van de Skylands leven hoog boven de aarde op mystieke drijvende eilanden. De geweldige steden op deze eilanden worden aangedreven door magische energie van een zeldzaam kristal, genaamd crystalline.
Skylands is een spel waarin men tegels aanlegt. Doel is om een deel van het koninkrijk Skylands te bouwen. Je gaat op verkenning naar nieuwe gebieden om hout, steen maar voor crystalline te verzamelen. Ondertussen probeer je een geweldig deel van het koninkrijk te bouwen.
Om beurten kiest een speler één van de vier acties: verkennen, oogsten, bouwen of energie verzamelen. Alle spelers mogen deze actie uitvoeren, maar de speler die de actie heeft gekozen krijgt een extra bonus. Het is een speler niet toegestaan om één en dezelfde actie twee beurten achter elkaar te kiezen. Met de acties kunnen spelers tegels kiezen en op hun persoonlijk bord plaatsen, waarmee ze hun deel van het koninkrijk uitbouwen. Als een gebied compleet is, kunnen ze grondstoffen oogsten, speciale gebouwen bouwen en crystalline verzamelen.
Het spel is ten einde als een speler zijn persoonlijke bord heeft gevuld of dat alle tegels zijn geplaatst. Spelers krijgen bovenop de punten en materialen die ze gedurende het spel hebben verzameld, punten voor de speciale gebouwen die zijn gebouwd.  De speler met de meeste punten wint het spel.
Skylands bevat speciale gebouwen voor beginners, gemiddelde en gevorderde spelers. Ook een campagnemodus is voorhanden.
Aantal spelers: 2-4
Leeftijd: Vanaf 8 jaar
Speelduur: 30 minuten

Skylands is vanaf november te spelen bij Het Geel Pionneke

Dit spel is geschonken door Queen Games

Reacties

Populaire posts