Squadro

Toegeven, heel erg veel abstracte spellen kom je niet meer tegen. Hier en daar komt er nog wel eens eentje bij, zoals deze Squadro van Gigamic.


Bij Squadro is het de bedoeling om als eerste speler de vier van je vijf speelstukken terug bij jou te krijgen. Elke speler begint met zijn vijf stukken in gleuven aan zijn kant van het spelbord, waarbij de spelers loodrecht tegenover mekaar zitten. Wanneer u een stuk verplaatst, verplaatst u het een afstand op basis van de kracht die wordt aangegeven in de gleuf die u verlaat. Zodra het speelstuk de overkant van het bord heeft bereikt, verplaats je het terug op basis van de kracht aan de andere kant.

Als je tijdens het verplaatsen een tegenoverliggend speelstuk passeert, moet dat tegenoverliggende speelstuk terugkeren naar zijn laatste vertrekkende basis en verplaatst je het eigen speelstuk een cel verder dan waar het tegenoverliggende stuk zich bevond. 

Het is gemakkelijk om in een situatie te komen waarbij je jou stuk verplaatst, zodat het in gevaar gaat komen, maar het is belangrijk om in gedachten te houden dat het vooruit bewegen van de stukken van je tegenstander vaak voordelig voor je is. Dit omdat het aantal mogelijke zetten dat je tegenstander kan uitvoeren, zal verminderen, en dat geeft jou extra zetten. Dus wees niet bang om sommige van je stukken voor de speelstukken van de tegenstander te plaatsen, want het kan in je voordeel zijn.

Squadro werd geschonken door Gigamic en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.

 

Aantal spelers : 2
Speelduur : 20 minuten
Leeftijd : vanaf 8 jaar


Reacties

Populaire posts