Steamrollers

Ik vertelde al in de review van Railways of Nippon dat we dit jaar vele treinspellen uit Spiel 2018 meegebracht hebben. Deze Steamrollers van Flatlined Games is de volgende in het rijtje. Gelukkig zijn ze allen totaal verschillend. Je kon trouwens de kickstarter campagne ondersteunen die we vorig jaar in augustus al gepost hadden.


Bij SteamRollers gebruiken de spelers de dobbelstenen om het beste spoorwegnetwerk te bouwen, om hun treinen te verbeteren, en om de tegenstanders te verslaan tijdens het leveren van allerlei soorten goederen. Het is aan jou om verstandig gebruik te maken van de dobbelstenen om zo de werelds beste spoorwegbaron te worden.Elke ronde zal een bepaald aantal dobbelstenen geworpen worden, waarvan de spelers er telkens 1 van kiezen waarmee ze dan een actie kunnen uitvoeren. De spelers kunnen een spoorweg tekenen op hun persoonlijk speelbord, of de dobbelsteen gebruiken om hun trein te verbeteren, of een grondstof - voorgesteld door een blokje - dat afkomstig is van een gemeenschappelijke voorraad, af te leveren op een bestemming door gebruik te maken van hun eigen spoornetwerk. Je moet er wel voor zorgen dat je trein sterk genoeg is om dit te kunnen doen. Dat is de manier om punten te scoren.


Er zijn kaarten beschikbaar die je als actie kan gebruiken, die je toelaten om de regels te omzeilen.
Zodra de helft van alle steden op het voorradenbord leeg is, is het spel ten einde. De huidige ronde wordt nog wel afgemaakt. De spelers tellen hun leveringspunten op en tellen de extra punten voor hun netwerk, trein en kaarten om de uiteindelijke winnaar te kennen.

Dit spel werd geschonken door Flatlined Games en is vanaf november te spelen bij Het Geel Pionneke.
Steamrollers is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.


Aantal spelers : 1 - 5
Leeftijd : 30 - 45 minuten
Speelduur : vanaf 10 jaar

Reacties

Populaire posts