Claim Kingdoms

Bij Claim Kingdoms regeer je over een klein gebied in een verlaten hoekje van het koninkrijk. Het is tijd om daar verandering in te brengen en je invloed uit te breiden. Werk samen met de dappere ridders, de vriendelijke kabouters, de machtige draken en vele andere bewoners van het land. Met hun hulp, kan je binnenkort de grootste regio van het koninkrijk besturen!


Het tegel-leg-spel Claim Kingdoms speelt zich af in het claim-universum. Wanneer je aan de beurt bent, doorloop je de volgende stappen in volgorde:
1. Plaats een kaart in het speelveld.
2. Gebruik de speciale kracht van de geplaatste kaart (dit is optioneel).
3. Neem een ​​nieuwe kaart.


Het spel eindigt wanneer een speler geen spelersmarkeringen meer in zijn voorraad heeft. Hiermee wordt het spel onmiddellijk beƫindigd. Het spel is ook ten einde als de trekstapel leeg is en de spelers geen kaarten meer op hand hebben.


Nadat het einde van het spel is geactiveerd, begint men aan de eindtelling. Spelers scoren punten voor elke fractie (niet elke kaart) die ze besturen. Een speler bestuurt een fractie als ze de meeste spelersmarkeringen van hun kleur op de kaarten van die fractie hebben. In het geval van een gelijkspel, scoren alle spelers die de meerderheid hebben. Voor elke fractie die je bestuurt, ontvang je het aantal punten aangegeven in de linkerbovenhoek van de kaart. De speler met de meeste punten op het einde van de telling, wint.

Dit spel werd geschonken door White Goblin Games en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.

Claim Kingdoms is te koop bij Spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.

Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts