Cosmic Factory

Puzzelen onder tijdsdruk. Dat is de kern van Cosmic Factory.


Elke ronde zal na een draftingsysteem iedere speler beschikken over 9 tegels. Deze zijn vierkant en bestaan uit 4 vakjes, die elk een bepaalde zone weergeven (groen, blauw, oranje of sterrenbeelden), eventueel met één of meerdere planeten of asteroidenvelden. Het is nu de bedoeling om de tegels in een rooster van 3x3 te leggen, zodanig dat er aaneensluitende zones ontstaan met zoveel mogelijk planeten erin. Wanneer iedereen klaar is, leveren de geproduceerde sterrenstelsels punten op per zone (volgens het aantal planeten) en voor het langste asteroidenveld. Extra punten zijn te verdienen als iemand als eerste de bonustegel van een bepaalde zone grijpt en daadwerkelijk de hoogste score haalt voor die zone. Maar pas op: heb je niet de hoogste score, dan krijg je strafpunten!

Na vijf rondes wordt de eindscore berekend. Hiervoor wordt de score van de asteroiden opgeteld bij de laagste score van je gekleurde zones. Dat betekent dat je evenwicht zal moeten nastreven wil je dit spel winnen.


De clou is evenwel dat je maar 1 minuut hebt om te puzzelen. Soms zal het dus stressen zijn om nog net dat puntje meer uit je combinatie te halen voor de zandloper leeg is. Alsof dat nog niet genoeg is, is er elke ronde ook nog een chaoskaart die een extra regel oplegt. Dit kan variëren van een ander legpatroon tot een bijkomende waardering of zelfs het saboteren van je buren. Net deze twee ingrediënten zorgen ervoor dat het spel extra leuk en verrassend wordt.

Cosmic Factory duurt maar 20 minuten, maar de hectische puzzelfase zal je regelmatig naar adem doen snakken. Snel en uitdagend, maar bovenal plezierig. Zeker proberen!

Dit spel werd geschonken door Gigamic en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.


 Aantal spelers : 2-6
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 20 - 30 minuten

Reacties

Populaire posts