Downforce

De liefhebbers van het spel Toprace kunnen beter hun oren gespitst houden nu, want deze Downforce is een herwerkte versie van dit populair spel.


Bij Downforce zal er veel geld gemoeid zijn met de weddenschappen op deze supersnelle bolides. De weddenschappen worden in het geheim geplaatst, zelfs wanneer de auto's over de baan racen. En voor de overwinnaar is er een grote pot voorzien. Maar in de racewereld kan de marge tussen overwinning en nederlaag zeer klein zijn: een steile bocht naar links, banden die piepen en rook uitspuwen, en de neerwaartse druk, die je op je stoel drukt en je op de weg houdt terwijl je tracht vooraan de race te komen.


Downforce is een kaartgestuurd bied-, race- en gokspel voor 2-6 spelers gebaseerd op Top Race, het bekroonde ontwerp van de legendarische Wolfgang Kramer. Spelers bieden eerst de zes auto's in de race aan, daarna spelen ze kaarten uit hun hand om ze over het circuit te laten versnellen. De meeste kaarten verplaatsen echter ook de auto's van hun tegenstanders. Dus het juiste moment uitzoeken om een ​​kaart te spelen is de sleutel tot de overwinning. Onderweg doen spelers geheime weddenschappen op wie zij denken dat de race zal winnen.


Dit is een spel waarvan het ontwerp geen aandacht hoeft. Jarenlang zagen meerdere versies het levenslicht en die hebben het spel tot bijna de perfectie aangescherpt. Een van de ontwerpuitdagingen was het uitzoeken welke van de vele regels moeten worden geïntegreerd om de meest leuke versie te maken. Downforce voegt ook variabele spelerseigenschappen toe om de herspeelbaarheid te verhogen. Maar naast het verbeteren van de herspeelbaarheid, ziet het spel er ook moderner uit. Speciale aandacht werd besteed aan de kleuren, de lay-out van de kaarten, het ontwerp van de auto's, de details op het bord en zoveel meer.


Dit spel werd geschonken door Asmodee NL / Iello en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.
Downforce is te koop bij Spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.Aantal spelers : 2-6
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur :  20 - 40 minuten


Reacties

Populaire posts