Muse


Dixit is een spel dat al jaren geliefd is onder vele spellenliefhebbers. Muse is een spel dat duidelijk op het principe van eerstgenoemd spel gebaseerd is. Ook hier tref je vele, schitterend getekende kaarten aan in de doos. Naast deze grote kaarten, vind je ook nog een stapeltje kleine kaarten. En hierin schuilt het eerste verschil met Dixit. Op deze kleine kaarten staan opdrachten vermeld, waarmee je de kaarten dient te omschrijven. Zo’n opdracht kan zijn: “noem een kledingstuk” of “neurie een liedje”. Door deze kaarten wordt het aantal mogelijkheden om een kaart te omschrijven beperkt, wat de snelheid van het spel ten goede komt.

Een ander verschil is dat Muse in teams wordt gespeeld. Een team kiest een muze binnen haar gelederen. Vervolgens kiest een ander team uit een hand van 6 afbeeldingen een afbeelding uit en overhandigt deze vervolgens aan de muze. Ook krijgt de muze van een ander team een opdrachtkaart die zij uit twee kaarten hebben gekozen. De muze gaat aan de slag en omschrijft de afbeelding middels hetgeen op de opdrachtkaart staat. De afbeelding worden geschud en open op tafel gelegd. Het team van de muze moet nu de juiste afbeelding raden. Doen ze dat juist, dan mogen ze de afbeelding houden. Doen ze het fout, dan gaat de afbeelding naar een ander team. Het team dat als eerste vijf afbeeldingen heeft weten te verzamelen, wint Muse.
Het spel voorziet ook in een 2 en 3 speler variant. De speler die de muze is, neemt een afbeelding en twee opdrachtkaarten. Kiest een opdrachtkaart uit, en omschrijft middels de gekozen opdracht de afbeelding. Nadat gedaan te hebben, neemt de muze vijf extra afbeelding van de stapel en mixt deze met de omschreven afbeelding. Hierna worden de afbeeldingen open op tafel gelegd. De andere speler tracht nu de juiste afbeelding te kiezen. Slaagt hij hierin, dan wordt de afbeelding in het score gebied geplaats. Lukt dit niet, dan wordt de afbeelding aan de kant gelegd. Het spel wordt gewonnen op het moment dat de spelers erin slagen om vijf afbeeldingen juist te raden voordat zij drie afbeeldingen aan de kant hebben gelegd.

Aantal spelers: 2-12
Leeftijd: vanaf 10 jaar
Speelduur: 30 minuten

Muse is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor leden van Het Geel Pionneke

Dit spel is geschonken door Quick Simple Fun Games

Reacties

Populaire posts