Peppers of the Caribbean

Deze opvliegende piraten schuimen met hun schip de Caraïben af, en ze hebben geen al te beste bedoelingen. Deze piraten willen maar één ding na een zware dag gevuld met schepen plunderen en havens aanvallen : een goede pikante maaltijd met veel pepers. Aan jou de taak om de meest pikante schotels te maken en een menu samen te stellen zodat de bemanning je beloont met extra punten.


Bij Peppers of the Caribbean nemen spelers ofwel kaarten, of scoren ze punten. Met de kaarten spelen ze verder totdat ze een set van drie of vier kaarten kunnen spelen. Slechts één of twee kaarten uit deze sets worden bewaard en deze scoren punten aan het einde van het spel, terwijl de rest "overboord gegooid" wordt. Door bepaalde kaarten in je scorestapel te verzamelen, kun je ook bonuskaarten verdienen. De speler met de meeste punten aan het einde van het spel wint.

Het spel wordt gespeeld in beurten. De startspeler begint en mag één van deze acties uitvoeren :
* Kaarten nemen
* Kaarten scoren
Je moet een actie uitvoeren, het is niet mogelijk om te passen. Daarna komt de volgende speler aan de beurt.

Er zijn enkele regeltjes om kaarten als setje te mogen spelen : alle kaarten in een set moeten een verschillende kleur hebben EN verschillende gerechten. Na het spelen van een set moet je nog een kaart op hand overhouden. Als de laatste kaart van de trekstapel verdwenen is, mogen alle spelers nog een rondje spelen. Daarna is het spel ten einde.

Dit spel werd geschonken door White Goblin Games en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.
Peppers of the Caribbean is te koop bij Spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 30 minuten


Reacties

Populaire posts