Reef

Toen het spel Reef verscheen, werd het meteen al vergeleken met Azul. Wat ondergetekende betreft is dat geen voordeel, want Azul kan mij niet echt bekoren. Toen de spelregels eenmaal gelezen waren, werd al snel duidelijk dat Reef een ander spel is dan Azul, en niet is te vergelijken.

In Reef bouwen de spelers aan hun eigen koraalrif. Een beurt is snel en simpel. Men neemt een kaart, of men speelt een kaart.

Indien men een kaart neemt, kan men kiezen voor één van de drie openliggende kaarten, of voor een blinde kaart. Kiest men voor de blinde kaart, dan dient men hiervoor een punt te betalen op de openliggende kaart met de laagste waarde.

Als men een kaart speelt, dan wordt de kaart van boven naar onder gespeeld. Het bovenste gedeelte vermeld welke kleuren koraal gebouwd dienen te worden. De enige regel die er met betrekking tot het bouwen is, is dat men niet hoger dan vier mag bouwen. Vervolgens wordt gekeken naar het onderste gedeelte van de kaart. Dit toont een patroon. Heeft de speler dit patroon op zijn persoonlijk speelbord liggen, dan scoort hij de punten die in de rechterhoek van de kaart staan vermeld. Komt het patroon op de kaart, meerdere keren op zijn bord voor, dan scoort hij ook meerdere keren het aantal punten.

Reef eindigt als één van de vier kleuren koraal op is, of als de stapel kaarten leeg is. Alle spelers tot aan de startspeler krijgen vervolgens nog één beurt, zodat alle spelers evenveel beurten hebben gehad. De speler met de meeste punten wint het spel.

Aantal spelers: 2-4
Speelduur: 30 minuten
Leeftijd: vanaf 8 jaar

Dit spel is vanaf januari te spelen bij Het Geel Pionneke. 

Reef is met 10% korting voor de leden van Het Geel Pionneke te koop bij spelmagazijn.be

Dit spel is geschonken door Plan B Games

Reacties

Populaire posts