Exodus - Paris Nouveau


Ergens in de nabije toekomst. Een reddingsploeg is op weg om onschuldige burgers te bevrijden uit een crisisgebied. Echter, een aantal jagers zit hen op de hielen. Blijft de groep hen voor, of zorgen de infiltranten ervoor dat ze ingehaald worden? Hoe kan je samenwerken als het vertrouwen zoek is? Paranoia troef in dit partyspel van Martin Wallace in de stijl van The Resistance.

Iedere speler start met een karakter met bijzondere eigenschappen en een fractiekaart, maar niemand weet van elkaar tot welke fractie hij behoort. Elke ronde wordt een leider verkozen, die op zijn beurt een secondant aanduidt. De spelers geven gedekt een afstandskaart aan de leider, die hieruit een kaart kiest voor de vordering van de groep. De secondant trekt daarna 2 kaarten en kiest er 1 voor de jagers. Maar opgepast: door sommige kaarten verlies je een leven, of een dekkingsfiche. Als de dekking op is, verliest de groep; als iemand sterft verliest die fractie. Als de groep na 7 rondes niet is ingehaald, wordt gekeken naar de punten op de afstandskaarten om de winnaar te bepalen.

Exodus is een typisch discussiespel met als doel de fracties te ontmaskeren. De verschillende stappen geven voldoende stof voor verdachtmakingen en tactische manipulaties. Of was het toch gewoon toeval? Liefhebbers van The Resistance vinden hier zeker hun gading.

Dit spel werd geschonken door Indie Boards & Cards en is vanaf januari te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers: 4 – 6
Speelduur: 30 – 45 min
Leeftijd: vanaf 14 jaar


Reacties

Populaire posts