Kodama Duo


In Kodama, een spel dat we jullie al eerder voorstelden, is het de bedoeling de Kodama, boomgeesten, tevreden te houden. Dit doe je door kaarten uit te spelen en hiermee bomen te bouwen waarin de verhouding tussen takken, bloemen en insecten optimaal is. Het prachtige artwork en innovatieve spelmechanisme komt terug in Kodama Duo; de op zichzelf staande twee-speler variant van het basisspel.

Kodama Duo speelt vlot; de drie seizoenen of twaalf spelrondes worden uitgespeeld in een dertigtal minuten. Per seizoen bepaalt een ‘seizoenskaart’ de extra, speciale spelregel die tijdens dat seizoen geldt. Hierna beginnen de spelers aan hun boom te bouwen; met licht aangepaste regels dan in het basisspel. Zo worden de ‘aan te leggen’ takkenkaarten niet langer opengelegd op tafel én maken geest-tokens hun opwachting, die eens ze in de boom belanden extra punten kunnen opleveren.

De bronafbeelding bekijken

Door deze nieuwe features is de duoversie ook voor ervaren Kodamaspelers een nieuwe uitdaging. En als er meer dan twee gegadigden zijn om een rondje op te starten: de Duo-doos bevat een uitbreiding voor het basisspel zodat het spelersaantal hiervan naar zes opgetrokken kan worden.

Dit spel werd geschonken door Indie boards & cards en kan vanaf januari gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2
Leeftijd : vanaf 14 jaar
Speelduur : 40 minuten

Reacties

Populaire posts