Monster Bande

In de doos van Monster-bande vinden we 2 keer 54 dezelfde tegels met monsterafbeeldingen. Eén set tegels vormt een openliggende stapel, de andere set wordt open op de tafel uitgespreid. Daarnaast zijn er twee dobbelstenen. De zijdes van de dobbelstenen laten bepaalde eigenschappen zien van de monsters, zoals aantal horens en voeten, welke kleur, etc.


Monster-Bande wordt gespeeld in teams van twee of meer spelers. Eén speler van elk team gooit de dobbelstenen, trekt dan de bovenste tegel van de stapel en moet het monster erop beschrijven zonder één van de eigenschappen te vermelden die op de dobbelstenen staan. De andere spelers in het team moeten het bijpassende monster op de tafel identificeren. Als dit lukt, nemen ze de tegel en trekt de actieve speler een nieuwe tegel. Dit gaat zo verder totdat de zandloper (van 1 minuut) leeg is.
Als de actieve speler een verboden woord gebruikt, eindigt de beurt voortijdig. Wanneer alle monsters zijn toegewezen aan een team, wint het team met de meeste tegels. Het spel bevat ook varianten voor jongere spelers en je kan het ook met 2 of 3 spelen.

Dit spel werd geschonken door 3 Hasen en is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-8
Leeftijd : vanaf 7 jaar
Speelduur : 25 minuten

Reacties

Populaire posts