Pikoko


Pikoko is een spel met twee wendingen: elke ronde ontvangen spelers een hand van acht kaarten, maar ze zien hun eigen kaarten niet - alleen de kaarten die door de andere spelers worden vast gehouden. Elke speler speelt kaarten van de speler links van hem, niet hun eigen kaarten.


De componenten bestaan ​​uit drie specifieke kaarttypen: verenkaarten, gekleurde verenkaarten en vertrouwenskaarten. De andere componenten zijn vijf prachtige pauwen, gemaakt van een glanzende kaart. Pikoko is vooral een kaartspel met vele wendingen. Om te beginnen, wanneer je je kaarten op hand neemt, mag je niet naar ze kijken, maar plaats je ze in de daarvoor voorziene pauwen met hun rug naar je toe, zodat elke andere speler ze kan zien, maar jij niet. Na het delen van de kaarten wordt één kaart omgedraaid van de stapel.


Zodra elke speler de kaarten van zijn tegenstander heeft bestudeerd, doen ze allen een bod op hoeveel slagen ze denken dat iedereen zal halen. Bieden en wedden wordt gedaan door in je vuist tokens te verstoppen. Nadat alle biedingen zijn gedaan, kiest elke speler in het geheim een ​​vertrouwenskaart uit zijn persoonlijke kaartspel. Alle kaarten worden met de beeldzijde naar beneden gespeeld en blijven zo liggen tot het einde van de ronde wanneer de scores worden genoteerd.


Er zijn veel spellen beschikbaar waarbij een klassieke spel aangepast is, hetzij door de score te veranderen, de manier van kaarten te spelen, de kleur of het type etc. Pikoko lijkt al deze mogelijke wijzigingen te hebben overgenomen. Hierdoor is het spelverloop ingewikkelder en volwassener, maar uiteindelijk is het nog steeds een versie van een eenvoudig spel slagen halen, zij het een erg mooie versie.

Dit spel werd geschonken door Brain Games en is vanaf januari te spelen bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers : 3-5
Speelduur : 30 minuten
Leeftijd : vanaf 10 jaar

Reacties

Populaire posts