Plucky Penguins

Ben jij het snelste, het slimste en de sterkste? Dan word jij vast de nieuwe Pinguïn leider. Als winnaar mag jij regeren over het wereldberoemde bevroren eiland, Elfishado, het rijkste eiland van het poolgebied. Maar deze titel krijg je niet zomaar in de schoot geworpen, je zult er wel iets voor moeten doen.

Plucky Penguins is een eenvoudig te spelen, snel partyspel voor spelers vanaf 8 jaar oud. Zorg ervoor dat jouw pinguïn uit de handen blijft van alle gevaren die op de loer liggen. Denk bijvoorbeeld aan de grote walrus of de reusachtige orka, die een lekker pinguïn hapje zeker niet uit de weg gaan.

Bij aanvang van het spel ontvangen de spelers ieder een eigen karakter, met een speciale eigenschap. Aan het begin van zijn of haar beurt trekt iedere speler een actiekaart. Vervolgens mag de pinguïn één of twee stappen bewegen, hij kan een lekker visje verzamelen of kaarten uitspelen. Wanneer alle spelers hun beurt hebben voltooid, beweegt de walrus naar de dichtstbijzijnde pinguïn. Spelers die zich in de gevarenzone begeven dienen een eventkaart te trekken en moeten maar afwachten wat er op hun pad komt.

Kortom: blijf uit de bek van een orka, ben je medespelers te snel af en wordt op die manier de volgende leider van de pinguïns.


Aantal spelers: 2-8
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Speelduur: 30 minuten
Dit spel is geschonken door Magic Work Games

Reacties

Populaire posts