Catalyst


Het basisconcept van Catalyst is eigenlijk eenvoudig: kaart kopen, kaart activeren, kaart naar puntenstapel. Daarrond is dan een mechanisme geweven om het geheel wat body te geven. Er liggen telkens 5 kaarten in de etalage. Je kan nu kiezen uit 3 acties. Ten eerste: geld incasseren ter waarde van de duurste kaart. Ten tweede: een kaart kopen. Ten derde: een gekochte kaart activeren.

Afhankelijk van de kaart worden hierbij een aantal eigenschappen getriggerd: extra geld, extra actie, extra aankoop, militaire fiches of een gebouw kopen. Zo'n gebouw levert enerzijds een extra bonus op bij activatie van een Catalyst-kaart, en anderzijds geeft dit recht op een extra waardering bij de eindtelling. De militaire fiches dragen hier ook toe bij. Na activatie verdwijnt de kaart op de puntenstapel; de kostprijs is tevens de puntenwaarde. Als de trekstapel op is, is er nog een laatse ronde. Daarna worden de punten geteld.


Catalyst is een tussendoortje met beperkte diepgang. Het komt er enkel op aan om de juiste combinatie van eigenschappen en activatie te vinden om een kettingreactie op gang te brengen, en dit af te stemmen op je gekozen scorestrategie.  Daardoor is het wel voor iedereen toegankelijk, ook voor de iets jongere speler. Geen topper, maar wel een degelijk intermezzo, bvb tussen twee hersenkrakers in.

Dit spel werd geschonken door dV Giochi en is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke.
Aantal spelers: 2 - 4
Speelduur: 20 - 40 min
Leeftijd: vanaf 10 jaar

Reacties

Populaire posts