Dragon Ranch

Wie droomt er als kind niet van om als huisdier een draak te hebben? Bij ‘Dragon Ranch’ komt je droom uit. Word de beste drakenhoeder met de meeste draken en overwinningspunten en win dit spel. Dit spel loopt doorheen 2 seizoenen met elk 3 fases. Vergroot eerst je horde, voeder ze nadien en laat ze dan voortplanten. Je vergroot je horde door je kaarten op hand te combineren. Door de combinaties krijg je bepaalde fiches ter beschikking. Als je niets wil of kan combineren, kan je nog kaarten inruilen voor nieuwe kaarten en goud of gewoon 1 kaart en 1 goudklomp trekken. Nadat alle spelers hun horde vergroot hebben, is het tijd om ze te voederen.

Voeder je dieren door fiches af te geven of je horde komt om van de honger. Nadat alle fiches gevoederd of afgelegd zijn, is het tijd om ze te laten voortplanten. Je mag 2 fiches combineren en krijgt zo een nieuwe fiche van een hoger niveau. Let wel op, de eerste keer mag je gratis voortplanten, maar nadien moet je een goudklomp betalen om je dieren te laten voortplanten. Fiches laten voortplanten heeft echter ook voordelen, je krijgt niet alleen fiches van een hoger niveau, je kan ook krachtkaarten verdienen die voor speciale acties zorgen doorheen het spel.

Nadat al deze fases doorlopen zijn, worden de punten geteld. De fases beginnen opnieuw voor een tweede seizoen en na dit tweede seizoen wordt het eindresultaat geteld. Zorg dus dat je de meeste overwinningspunten scoort en wordt de beste drakenhoeder!

Aantal spelers: 2 - 5
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Speelduur: 30 minuten

Dit spel werd geschonken door Azao Games en kan vanaf februari gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.

Reacties

Populaire posts