Key Flow

Key Flow is de 10e telg in de Key-Series van Richard Breese. Het eerste spel in deze serie was Keywood in 1995 en kan sindsdien op een grote schare fans rekenen.

De grote rivier Key Flow passeert de nieuwe Key Lands, met schepen beladen met goederen voor bouw en handel. Langs de rivier worden gebouwen gebouwd, boten worden aangemeerd in dokken en dieren grazen in de weides. Spelers bouwen dorpen langs de rivier en sturen hun Keyples (arbeiders) om te werken in zowel hun eigen bedrijf als dat van hun buren, waardoor hun economie zich kan ontwikkelen en bloeien.

Key Flow is een kaartspel gebaseerd op veel van de mechanismen die bekend zijn uit Keyflower. Ook dit spel gaat over vier spelrondes (seizoenen). Elk seizoen krijgen spelers een aantal kaarten. Vervolgens kiezen ze een van hun kaarten en geven ze de resterende kaarten door aan de speler links of rechts (afhankelijk van het seizoen) totdat alle kaarten zijn gekozen. Aan het einde van de vierde ronde (de winter) scoren de spelers punten. vinden plaats aan het einde van de winter. Spelers kunnen punten scoren voor hun gebouwen, dieren, Keyples, middelen en andere items. Zoals wel vaker het geval is, wint ook in Key Flow de speler met de meeste punten.

Aantal spelers: 2 - 6
Leeftijd: vanaf 14 jaar
Speelduur: 75 minuten

Key Flow is spel van de maand februari bij Het Geel Pionneke en werd geschonken door R&D Games.

Reacties

Populaire posts