Tar'Aram

Groot nieuws: in Egypte is een aloude, onbekende pyramide ontdekt! De toegang is nog verzegeld, dus de archeologen staan te trappelen om het gangenstelsel te exploreren en als eerste de fabuleuze grafkamer te betreden. Omzeil de valkuilen, ontwijk de scarabeeën en trotseer de sabotages van de andere teams. Alleen dan maak je kans om als de nieuwe Howard Carter gevierd te worden.

Het gangenstelsel wordt opgebouwd door een aantal bordjes met daarop valkuilen (die niet mogen betreden worden) en startposities voor scarabeetegels. Elke speler beschikt over 2 teamleden, die vertrekken aan de ingang, en een drietal handkaarten met daarop hieroglyphen en een getal. In je beurt kan je een kaart spelen voor het getal, waarna je een pion evenveel vakjes beweegt. Speel je drie kaarten met hetzelfde getal, dan mag je zowel je eigen pion als een pion van een concurrent verplaatsen. Kies je voor het symbool, dan mag je proberen het raadsel van de pyramide op te lossen. Vooraf heeft elke speler namelijk een geheime code met hieroglyphen genoteerd. Als het gespeelde symbool in de code voorkomt, al dan niet op de juiste positie, levert dit een bonus op. Je kan dan de scarabeeên of je eigen pion bewegen. Naarmate je de code kan ontcijferen, krijg je meer opties om te bewegen en te saboteren. Wie als eerste met zijn beide pionnen de grafkamer heeft bereikt wint het spel.


Tar'Aram is in wezen een racespel met hindernissen, waarbij je je tegenspelers kan dwarsbomen. Vooral met meer spelers kan het wel eens hectisch worden omdat je mekaar constant voor de voet loopt. Toch één opmerking: wanneer je de volledige code hebt gevonden, gebeurt er juist niks, nada, noppes. Een gemiste kans in mijn ogen, hier had nog een extra bonus als motivatie aan verbonden moeten zijn. Maar laat dat je niet weerhouden om dit spel eens te spelen. Licht amusement met een vleugje tactiek, meer hoeft het soms niet te zijn.

Dit spel werd geschonken door spieltrieb en is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers: 2 - 6
Speelduur: 20 - 90 min
Leeftijd: vanaf 10 jaar


Reacties

Populaire posts