Amun-Re The Card Game

Amun-Re- The Card game speelt zich af in het oude Egypte. Elke speler start het spel met geldkaarten in de waardes tussen de 0 en 8. Iedere speler legt geldkaarten open op tafel tot een totaalwaarde van 14. Verder liggen er nog open provinciekaarten op tafel, waarop geboden kan worden.

De provinciekaarten tonen verschillende aantal Pyramides, ankha’s en velden waarbij mogelijk ook een karavaan zichtbaar is. Hier wordt middels een veiling op geboden. Degene die de meeste ankha’s op verworven kaarten zichtbaar heeft wordt Farao. Het voordeel hiervan is dat hij of zij als eerste een actie uit mag voeren.

Na drie veilingronden heeft eenieder nog geld in handen. Hiermee maken de spelers een goudaanbod en bepalen op die manier in hoeverre de Nijl overstroomt, dat bepaalt immers hoeveel geld de spelers ontvangen voor hun gelegde velden. Ook de karavanen leveren geld op. Als het inkomensniveau bepaald is, beslissen de spelers of ze een piramide aan willen schaffen en plaatsen deze op hun provinciekaarten. De niet bestede geldkaarten komen terug op handen. Spelers verdienen vervolgens nog geld voor het hebben van de meeste ankha’s, sets piramides en voor het hebben van negen of meer velden. Als op deze wijze drie speelrondes afgewerkt zijn, kan de winnaar bepaald worden. Dit is de speler met het hoogste aantal punten.


Aantal spelers: 2-5

Leeftijd: vanaf 14 jaar
Speelduur: 45 minuten

Dit spel werd geschonken door Surfin' Meeple en is vanaf maart te spelen bij Het Geel Pionneke.


Reacties

Populaire posts