Bumúntú

Bumúntú is een luchtig strategiespel gebaseerd op de cultuur en folklore van de Bakongo-stammen. Nakomelingen van het Koninkrijk Congo, het Bakongo-volk, vormen de grootste groep van stammen in Centraal-Afrika. Een gemeenschappelijk thema in de Afrikaanse folklore is dat dieren verstandige wezens zijn die de mensen leren om goede en morele dingen te doen.


Als een stamleider, volg je de dieren die doorheen de jungle reizen, in de hoop hun gunst te winnen. Spelers beginnen op een speelbord vol Afrikaanse dieren, elk met hun eigen bewegingsmogelijkheden. Elke speler kan zich normaal verplaatsen, of ze kunnen de wijsheid van de dieren volgen, waarbij ze de gunst van dat dier verdienen en zijn fiche verzamelen. Sommige dieren zullen je beweging gemakkelijker maken, terwijl andere dieren de beweging van de tegenstanders kunnen beïnvloeden. Hierdoor zal je merken dat dit een bedrieglijk eenvoudige strategiespel is.


Naarmate het spel vordert, blijven er steeds minder dieren over, waardoor keuzes veel belangrijker worden. Zodra alle fiches verzameld zijn, biedt elk dier een andere hoeveelheid gunst op basis van hoe ver ze op het 'gunsten-leidersbord' staan, iets dat de spelers tijdens het spel kunnen beïnvloeden. Er worden bonuspunten gegeven voor het verzamelen van Nkisi (kleine beelden) en Yowa (spirituele symbolen). Aan het einde van het spel wint de leider die de meeste gunsten heeft behaald.Dit spel werd geschonken door Wizkids en is vanaf april te spelen bij Het Geel Pionneke.
Bumúntú is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.

Aantal spelers : 2 - 5
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 15 - 20 minuten


Reacties

Populaire posts