City Explorer: Tainan & City Explorer: Kyoto


In feite zijn City Explorer: Kyoto & City Explorer: Tainan twee gelijke spellen. Het verschil zit hem in het artwork van de kaarten, die bezienswaardigheden van Kyoto dan wel Tainan tonen.

Ieder spel bevat 36 kaarten. De kaarten worden in rijen geplaatst. Het aantal rijen is 1 meer dan het aantal spelers. Een spel voor drie spelers heeft dus vier rijen met kaarten. Elke rij dient evenveel kaarten te hebben. De overgebleven kaarten worden ongezien in de doos terug gelegd.

Als een speler aan de beurt is, dan draait hij twee kaarten om. Vervolgens mag hij twee acties uitvoeren. Hij mag twee maal dezelfde actie uitvoeren. De acties waar een speler uit kan kiezen zijn: een kaart in het geheim bekijken, of een kolom met kaarten naar boven of naar beneden schuiven. Die kaart die dan alleen komt te liggen, wordt geplaatst op de ontstane lege plek. Vervolgens worden de twee opengedraaide kaarten weer omgedraaid.

Dit gaat zo door, tot het moment dat een speler besluit te passen. Hij neemt dan een volledige rij met kaarten op hand. Voor hem is nu het spel ten einde. Als alle spelers hebben gepast en een rij kaarten hebben genomen, dan wordt de score opgemaakt. De speler met de meeste punten wint het spel.

Aantal spelers: 2-5

Leeftijd: vanaf 8 jaar
Speelduur: 15 minuten

Deze spellen werden geschonken door Moaideas Game Design en kunnen vanaf april gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.

Reacties

Populaire posts