Imaginarium


Doorheen de mist doemen de contouren van de droomfabriek op. Niet het tv-programma, maar de fabriek waar dromen worden geproduceerd. Je mag ze betreden langs de grote poort… Zo beginnen de spelregels van Imaginarium. Klinkt veelbelovend, niet ? Ook de spelbord zelf ziet er prachtig uit: mooi uitgewerkte graphics en gedetailleerde pionnen die net uit een film ontsnapt lijken te zijn.

Imaginarium is een strategisch combinatie- en ontwikkelingsspel voor twee tot vijf spelers. Deze nemen binnen de fabriek de taak van klusjesman op zich. De machines moeten gerepareerd en eventueel gedemonteerd worden. Elke speler krijgt hiervoor een eigen ‘werkplaats’ bord voor zich. De machines hebben verschillende functies: sommigen produceren grondstoffen, anderen kunnen deze omzetten in andere grondstoffen, of zijn bedoeld om aan te vallen (grondstoffen stelen van andere spelers) of te verdedigen. En de zeldzame ‘speciale machines’ leveren speciale voordelen op.


Een aantal ‘to do’ projecten hangen uit in de fabriek; spelers gebruiken hun grondstoffen (hout, koper en kristal) en geld (steenkool) om deze opdrachten proberen te voltooien. Slaag je hierin, levert dit overwinningspunten op. Vele handen maken licht werk; er is ook een mogelijkheid om samen te werken met een assistent. De eerste speler met twintig punten wint het spel. 

Dit spel werd geschonken door Bombyx en kan vanaf maart gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.

Dit spel is te koop bij Lotana.
Aantal spelers: 2 - 5
Leeftijd: vanaf 14 jaar
Speelduur: 90 minuten

Reacties

Populaire posts