Patchwork Express

U
we Rosenberg heeft een klein broertje van het bekende Patchwork uit de hoge hoed laten verschijnen. De Express versie is louter geschikt voor twee spelers en heeft een korte speelduur dan zijn grote broer. De regels komen weliswaar grotendeels overeen met het origineel, maar zijn wat vereenvoudigd.
In Patchwork Express krijgt iedere speler een tableau om zijn of haar eigen quilt te maken. Dit doe je door een keuze te maken uit de beschikbare lapjes stof in het midden van de tafel. Bouw je quilt zo op, dat deze zo goed mogelijk opgevuld is en de meeste knopen oplevert. De regels voor het pakken van een lapje stof en het plaatsten van dit kleinood zijn gelijk aan de originele versie. De lapjes zien er in deze versie wel kleurrijker uit, dat vooral onze jongste spelers aan zal spreken.

Wie bekend is met de originele Patchwork, zal slechts een paar minuten nodig hebben om zich deze versie aan te leren. In het regelboek is in een korte alinea geschreven wat de verschillen zijn tussen de twee spellen, waardoor het nog makkelijker is om een spel te starten.

Patchwork Express is te koop bij Spelmagazijn.be met 10% korting voor leden van Het Geel Pionneke

Aantal spelers: 2
Leeftijd: vanaf 6 jaar
Speelduur: 20 minuten

Dit spel werd geschonken door Lookout Games en kan vanaf maart gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.

Reacties

Populaire posts