Te-trix


Fans van Tetris en aanverwanten: opgelet ! Nadat we jullie eerder Brikks voorstelden als een ‘Tetris-op-papier’ is een nieuwe aanwinst in onze collectie: Te-trix (ook bekend als Mosaix). Hierbij geen lijnen die moeten vervolledigd worden; de spelers proberen zo groot mogelijke vlakken van een bepaald symbool te maken in hun 7x7 spelrooster.

De actieve speler rolt vier zeszijdige symbooldobbelstenen waarop een kruis (X), cirkel (O) of driehoek (A) staan. Hierna plaatst de speler deze in een formatie waarbij de dobbelstenen elkaar raken (vierkant, sliert, …). Ook de oriëntatie van de vorm is vrij te kiezen, en wordt hierna in het rooster getekend. Het mag er zelfs een beetje buiten (de symbolen die naast het rooster vallen tellen uiteraard niet meer mee), zolang de vorm maar niet met een eerdere overlapt. 



Kan een speler zijn vorm niet meer plaatsen, dan eindigt het spel. Groepen van meer dan vijf gelijke symbolen leveren punten op (# groepen van dat symbool maal # van dat symbool in totaal). Kleinere groepjes vervallen, ook lege plaatsen leveren geen punten op. En vergeet niet dat enkel symbolen tellen die links, rechts, boven of onder aan een gelijke grenzen: diagonalen tellen helaas niet mee ! 

Dit spel werd geschonken door Moses verlag en kan vanaf april gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers: 1 - 4
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Speelduur: 20 minuten







Reacties

Populaire posts