Terra

Dat de wereld zich in een crisis bevindt is niets nieuws. De mensheid zal alles in het werk dienen te stellen om onze planeet leefbaar te houden. Maar waar dient men te beginnen? Een bekend gezegde luidt: “Verbeter de wereld en begin bij jezelf.” Dat is iets wat we allemaal weten. Ook weten we dat samenwerking onontbeerlijk is om het doel van een leefbaar milieu te bereiken.

Dit is het thema van Terra in een notendop. Afhankelijk van het aantal spelers, krijgen deze een aantal handkaarten. Nadien worden de crisiskaarten door de overgebleven kaarten geschud. Deze vormt de trekstapel. De actieve speler, neemt een kaart van de trekstapel en bekijkt deze. Is het een kaart die een oplossing toont, dan neemt hij deze op hand. Toont de kaart een crisis dan wordt de kaart open in het midden van de tafel gelegd.

Spelers dienen nu samen te werken om de crisis te bezweren. Dit doen zij door kaarten uit hand te spelen van dezelfde kleur als de crisis. Als de som van de gespeelde kaarten gelijk of groter is dan het getal op de crisiskaart, dan is de crisis bezworen. De speler die als eerste een kaart speelde, krijgt 3 punten. De speler die de kaart met de hoogste waarde speelde, krijgt eveneens 3 punten. Lukt het niet om de crisis te bezweren, dan ontstaat er een kritieke situatie voor de wereld.

Het spel eindigt als een bepaalde combinatie van crisissen niet worden bezworen. De speler met de meeste punten wint dit, ondanks het zware thema, luchtige spel.

Aantal spelers: 3 - 6
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Speelduur: 30 minuten

Dit spel werd geschonken door Jolly Thinkers en kan vanaf maart gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.

Reacties

Populaire posts