TrellisTrellis zijn tuinschermen om bloemen of klimplanten een houvast te geven te laten groeien. Ook in het gelijknamige tegel-legspel is het de bedoeling om jouw bloemensoort succesvol uit te bouwen binnen de gemeenschappelijke tuin. Het artwork is prachtig in zijn eenvoud; zwarte tegels met veelkleurige bloemenranken maken het een feest om naar te kijken. Iedere speler start het spel met een voorraad van vijftien houten bloemen (in één kleur) en een aantal zeshoekige tegels op hand.

De spelers bouwen door het aanleggen van tegels verder aan de tuin; nadat een nieuwe tegel geplaatst is gaat de ‘bloeifase’ in. Raakt een ‘nieuwe’ rank een eerder geplaatste rank van dezelfde kleur die reeds een bloem draagt, dan wordt een nieuwe bloem van dezelfde kleur op het bord gelegd. Hierna kan de actieve speler een andere rank op de nieuwe tegel ‘claimen’ en zo aanliggende ranken van dezelfde kleur activeren. De speler die er het snelst in slaagt al zijn/haar bloemen in de tuin te leggen wint het spel.


Probeer de tegels zo goed mogelijk aan te leggen, om ranken van je eigen kleur of die van je tegenstanders te activeren. In tegenstelling tot in veel andere spellen levert andere spelers helpen hier een bonus op: voor elke bloem die de tegenstand kon leggen door jouw toedoen, mag jij een extra bonusbloem plaatsen.

Dit spel werd geschonken door Breaking games en kan vanaf april gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers: 2 - 4
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Speelduur: 20 - 30 minuten

Reacties

Populaire posts