Crown of Emara

In Crown of Emara heb je negen actiekaarten tot je beschikking. Elk van deze kaarten zul je slechts twee keer spelen. Hierdoor komt het totaal aantal beurten tijdens het spel op 18. Je zult dus dienen te proberen om zo efficiƫnt mogelijk te zijn. Als je weet dat een spel 6 rondes duurt, zul je begrijpen dat je iedere ronde drie actiekaarten tot je beschikking hebt.

De spelers hebben ruim voldoende keuzes tot hun beschikking. Als je het spel voor de eerste of tweede keer speelt, kunnen deze misschien nogal overweldigend overkomen. Hoeveel plaatsen dien je je te verplaatsen. Welk raadslid zal ik verhuizen? Welke actie kan ik het beste doen? Enzovoorts. Bovendien dien je ook nog eens na te denken over eventuele bonusacties die tot je beschikking kunnen komen.

Over het algemeen zul je goederen nodig hebben om andere dingen te kunnen doen. Logischerwijs ga je deze dan ook als eerste trachten te verzamelen alvorens je overgaat tot de andere acties.

Je scoort punten op twee scoresporen. De score op het einde van het spel is het spoor waarop je de minste punten hebt. Je zult dus ook nog eens moeten proberen om alles in evenwicht te houden.

Om de een of andere reden is dit spel niet echt opgevallen op de laatste editie van Spiel. Jammer, want dit spel is een euro van de klassieke soort.

Als je van een euro houdt waarin je met een beperkt aantal acties je doel dient te bereiken dan is Crown of Emara een spel dat voor jou is gemaakt.

Aantal spelers: 1-4
Leeftijd: vanaf 12 jaar
Speelduur: 60 minuten

Crown of Emara is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden van Het Geel Pionneke.


Dit spel is spel van de maand en geschonken door Pegasus Spiele. Crown of Emara kan vanaf april gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.

Reacties

Populaire posts