Crazy Eggz

Dit is niet zomaar een doosje eieren, dat je even snel in de koelkast deponeert. Deze eieren zijn wel erg speciaal. Het zijn namelijk gekke eieren, die alle kanten op dreigen te springen. Wie dit spel op tafel legt, heeft zeker en vast veel bekijks. (Het is niet voor niets dat de uitgever graag een foto ziet van hoe Crazy Eggz gespeeld wordt). Ik kijk nu al uit naar de hilariteit in de zaal.

In de doos vind je 9 oranje gekleurde eieren en 1 blauw ei. Daarnaast worden er nog dobbelstenen meegeleverd. In je beurt werp je de actiedobbelsteen en probeert zo snel als je kunt een ei te pakken te krijgen. Wees hierbij sneller dan je medespelers. Denk je het gekleurde ei even vlot uit het doosje te stelen, dan heb je het goed mis. Er moet wel iets voor gedaan worden. De actie op de dobbelsteen moet namelijk uitgevoerd worden. En dat is nog niet zo gemakkelijk. De eieren moeten geklemd worden tussen de meest onmogelijke lichaamsdelen. Laat je hierdoor een ei vallen, dan heb je er logischerwijs niets meer aan en telt deze niet mee voor de eindscore. Wie als eerste vijf eieren weet je winnen, wint dit gekke eieren spel.

Met Pasen in zicht, kan het zeker niet alleen onze jongste spelers, maar in de juiste stemming, ook voor volwassenen een verademing zijn tussen de zwaardere bordspellen.

Aantal spelers: 2-4
Leeftijd: vanaf 7 jaar
Speelduur: 15 minuten

Dit spel is geschonken door Happy Baobab en kan vanaf april gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.

Reacties

Populaire posts