Ghosts of the Moor

Bij Ghosts of the Moor is het aan jou om je ontdekkingsreizigers door het vervloekte moeras te loodsen, schatten te verzamelen en de obstakels te vermijden. Bij elke beurt verplaats je één van je ontdekkingsreizigers voorwaarts.


Als je een plaats waar een tegel ligt verlaat, en geen andere ontdekkingsreiziger staat daarop, moet je die tegel oppakken - wat goed is als het een schat is en niet goed als het een geest is. Als je een plaats verlaat die geen tegel of andere speler bevat, moet je deze tegel nemen. Dat kan goed zijn als daar een schat op staat, maar dat kan ook slecht zijn als daar een geest op staat.


Wanneer je naar een plaatst zonder tegel gaat, en als je een houten plank hebt, kun je die neerleggen op de plaats waar je terecht komt om de opening over dat obstakel te overbruggen. Zodra alle ontdekkingsreizigers uit het moeras zijn, scoren de spelers punten voor het verzamelen van setjes van schatten, maar ook als je sneller dan rest uit het moeras geraakt. Spelers verliezen punten voor geesten die ze onderweg hebben opgepikt. De speler met de meeste punten wint het spel.


Dit spel werd geschonken door Tasty Minstrel Games en is vanaf april te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-5
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 20 - 30 minuten

Reacties

Populaire posts