Itchy monkey

Iedereen heeft wel eens de Phthiraptera in zijn natuurlijke habitat gezien, die ook wel bekend staat als de gewone dierenluis. De luizen leven in dit spel van de apen en de apen eten de luizen. Hoewel het een nogal vervelende symbiose is, is het ook een perfect voorbeeld van iets dat we de cirkel van het leven noemen.


In Itchy Monkey proberen verschillende families van luizen het meest dominante type te worden. Bij elke beurt schiet je nieuwe luizen uit en spring je naar de nabijgelegen apen - en hiermee bedoelen we de apen in het spel, niet je tegenstanders. Als alternatief kun je de aap kietelen, waardoor hij beweegt en tegen andere apen botst. Op die manier kunnen meer van je kleine vrienden over springen!


Maar pas op voor de rivaliserende families, want niemand houdt ervan dat zijn territorium wordt ingenomen. De familieluis die een kolonie kan bouwen op drie gorilla's, vier van hetzelfde dier, of vijf verschillende soorten apen wint het spel Itchy Monkey! Dit spel is een eenvoudig aan te leren, maar zeer strategisch en tactisch, met verschillende startposities en optionele vaardigheden.


Dit spel werd geschonken door Black Box Adventures en is vanaf april te spelen bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers : 2 - 4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 15 - 45 minuten

Reacties

Populaire posts