Lincoln

“Honest Abe” is ongetwijfeld één van de bekendste presidenten die de Verenigde Staten van Amerika heeft gekend. Iemand die ons een klein beetje kent, weet dat we dit land graag bezoeken. Het zal dan ook niemand verbazen dat we al vele tientallen beelden van deze president hebben gezien, en vorig jaar zijn laatste rustplaats in Springfield, Illinois hebben bezocht.

Maar dat terzijde. Het spel Lincoln laat niets te raden door. Vanaf de eerste seconden dat je het spel aan het spelen bent, wordt je met verschillende dilemma’s geconfronteerd. Op alle fronten zijn er bedreigingen en je komt tijd tekort. Als je als ‘De Unie’ speelt, sta je onder grote tijdsdruk om te presteren. Eén keer falen en je bent verloren. Terwijl als je ‘De Confederatie’ speelt, je het spel probeert te rekken. De kaarten die ‘De Confederatie’ heeft zijn namelijk waardeloos, en worden gedurende het spel zelfs slechter. De enige manier voor ‘De Confederatie’ te winnen is om ervoor te zorgen dat de tijd aan zijn zijde staat. De kaarten van ‘De Unie’ worden alsmaar sterker en sterker. Maar ook het aantal overwinningspunten dat men nodig heeft om te winnen wordt gedurende het spel hoger. Hoe sneller deze overwinningspunten tijdens het spel worden behaald, des te gemakkelijker zal het zijn om te winnen.

Dit spel van de bekende spelontwerper Martin Wallace vertoond enige gelijkenis met de klassieker ‘A Few Acres of Snow’. Maar men kan gerust zeggen dat Lincoln een stuk eenvoudiger is.

Aantal spelers: 2
Leeftijd: vanaf 14 jaar
Speelduur: 120 minuten

Dit spel is geschonken door PSC Games en kan vanaf mei gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.

Reacties

Populaire posts