Quartino

Quartino is een origineel abstract strategiespel met eenvoudige regels. De spanning blijft er tot de laatste slag in zitten en tussendoor kent het spel bijzondere wendingen. Het doel dat je moet bereiken om het spel te kunnen winnen is eigenlijk heel simpel. Zorg ervoor dat je als eerste je hand leeg gespeeld hebt, door alle tegels in het juiste patroon op het speelveld te plaatsten. Dat klinkt heel eenvoudig, maar hou er rekening mee dat je tegenspelers hetzelfde doel voor ogen hebben.

Om te beginnen draait iedere speler vier Quartino kaarten en plaatst deze in zijn houten standaard. Elke kaart bevat een unieke combinatie van vier kleuren. Om beurten plaatsen de spelers een gekleurd schijfje op het speelbord. Op die manier proberen ze één van hun Quartino kaarten te volbrengen. Maar let op, alleen de bovenste zichtbare schijfjes mogen hiervoor gebruikt worden. Als een speler een Quartino op het bord voltooid, tont hij de kaart en neemt vervolgens alle schijfjes van het speelbord weg. Hij legt daarna weer een nieuwe beginschijf en het spel gaat verder. Er gelden nog een paar speciale legrestricties, welke het spel een leuke draai geven. Er is verder een mogelijk om het spel in teamverband te spelen.

Voor spelers die dammen te saai vinden, en niemand hebben die hen het spel schaken uit wil leggen, voldoet deze Tsjechische brainkraker aan je spelbehoeften. Er is bovendien veel aandacht besteed aan de afwerking van het spel. Er worden uitsluitend natuurlijke materialen gebruikt, wat het spel een fraaie en degelijke uitstraling geeft.

Aantal spelers: 2-6
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Speelduur: 20 minuten

Dit spel is geschonken door Loris Games en kan vanaf april gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.

Reacties

Populaire posts