7 wonders: Armada

7 Wonders: Armada is een uitbreiding voor het alom bekende 7 Wonders, en kan gecombineerd worden met het basisspel, maar ook met andere uitbreidingen.


Bij deze uitbreiding krijgt elke speler een eigen maritiem bord bij de start van het spel. Er zijn nieuwe groene, rode, gele en blauwe kaarten voorzien die je gewoon bij in de stapel kan schudden. Elke keer als je moet betalen voor de kosten van een kaart, kan je een bijkomende kost betalen om een schip van dezelfde kleur verder te laten bewegen op je maritiem bord. Ga jij zo bijvoorbeeld met het rode schip verder, zal je vloot sterker worden. Op het einde van een tijdperk zal nu ook de vloot met ELKE speler vergeleken worden om te bepalen wie de sterkste is, en wie de 2e enz...


Door met de gele en blauwe boot verder te gaan, zal je geld en overwinningspunten opleveren. De groene boot geeft je de mogelijkheid om eilanden te ontdekken. Om dat te doen, trek je van de eilanden kaartenstapel, kies je één van de eilanden, en plaatst deze bij in het spel. Zo kan je misschien wel je vloot versterken, of een boot van een andere kleur verder bewegen, of grondstoffen vinden.
O ja, misschien tot slot vermelden : voorzie genoeg plaats op de tafel.


Deze uitbreiding werd geschonken door Repos Production en is vanaf juli te spelen bij Het Geel Pionneke.

7 wonders: Armada is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.


Aantal spelers : 3-7
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 40 minuten

Reacties

Populaire posts