Alone & Alone Alpha Expansion

Alone is een science fiction survival horror / dungeon crawler spel pur sang. Liefhebbers zullen hun duimen en vingers aflikken, want ook visueel is dit spel een pareltje. Een eenzame en afgezonderde held zal het moeten opnemen tegen 1 tot 3 slechteriken die er alles aan zullen doen om te vermijden dat de held zijn opdracht zal vervolledigen. Die opdracht zal de waarheid over de slechteriken aan het daglicht brengen.


De 'slechte' spelers hebben steeds de volledige kaart van het scenario tot hun beschikking, en ligt voor hen, verborgen achter een groot scherm. Zij beheren de gebeurtenissen tijdens het spel, en proberen de held tegen te houden in het halen van zijn doelstellingen.


De held kan enkel maar het gedeelte van de kaart zien waar hij zich bevindt, en vanuit dit punt zal hij de kaart moeten ontdekken. Allerlei gruwelijkheden kunnen verborgen zitten in het donkere onbekende, dus hij zal op zijn hoede moeten zijn. Op het einde van elke ronde zullen de delen van de kaart die de held al ontdekt heeft van de tafel verdwijnen. Enkel het stuk waar hij zich bevindt blijft zichtbaar. Met andere woorden, de held zal over een stevig geheugen moeten beschikken als hij niet verloren wilt lopen.


Het verhaal van het spel zal zich ontplooien gedurende verschillende scenario's, die allen opgesplitst zijn in hoofdstukken. Elk hoofdstuk heeft een doelstelling voor de held, terwijl de slechte spelers proberen te beletten dat de held dit haalt. Mogelijks moeten de slechte spelers ook hun eigen doelstelling behalen. Het resultaat van elk hoofdstuk zal de rest van het spel beïnvloeden: elk scenario zal rekening houden met een vertakkende verhaallijn, die zich zal aanpassen aan de acties van de spelers. Als de held zijn doelstelling behaalt heeft bijvoorbeeld, zal zijn opdracht wat eenvoudiger zijn in een volgend hoofdstuk, maar dat is ook geldig voor de slechte spelers !


Daarnaast kunnen jullie ook nog aan de slag gaan met de Alone Alpha Expansion, die bestaat uit:
Sniper Hero miniatuur en kaart
Anti Grav Hero miniatuur en kaart
Alpha Parasite miniatuur
Defense Droid miniatuur
2 extra missie kaarten


Dit spel werd geschonken door Horrible Games en is vanaf juli te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2 - 4
Leeftijd :vanaf 14 jaar
Speelduur : 1 - 2 uur

Reacties

Populaire posts