Atlantis Island of Gods


In Atlantis hebben 4 hogepriesters opdracht gekregen om een reeks tempels te bouwen ter ere van hun respectievelijke godheden. Kan jij de juiste volgelingen overtuigen en inzetten om dit bouwproject als eerste te voltooien?

Atlantis Island of Gods kan geklasseerd worden als een bouwspel met actiepunten. Het befaamde eiland is verdeeld in 4 gebieden, waar telkens een tempel van bepaalde afmetingen moet opgericht worden. Deze afmetingen verschillen per gebied en per godheid. Per beurt mag je hiervoor 3 volgelingen recruteren en heb je 5 actiepunten te spenderen. Een belangrijke beperking is dat je enkel in het actieve gebied kan werken. Dat wordt aangegeven door een goddelijke fiche. Eén van de acties is dan ook het verplaatsen van die fiche door een volgeling af te leggen van het gebied waar je de fiche wil hebben. Verdere acties zijn: het bouwen of upgraden van een tempeldeel; de speciale eigenschap van een gebied gebruiken (kan wel eens handig zijn); een tempeldeel afbreken; een volgeling afsnoepen van een ander speler; extra volgelingen recruteren. Het komt er dus op aan om deze acties zo optimaal mogelijk te combineren. Wanneer iemand zijn opgelegde tempelpatroon exact gebouwd heeft eindigt het spel onmiddellijk. Deze persoon is de onbetwiste winnaar.

Atlantis Island of Gods lijkt in eerste instantie een simpel, rechttoe rechtaan spel maar gaandeweg zal je enkele subtiliteiten ontdekken in de combinaties van acties en speciale eigenschappen. Een beetje planning en vooral een goede timing vormen de basis van je overwinning. Ook het gegeven dat elk gebied 2 speelbare zijden heeft (en dus ook 2 eigenschappen) zorgt voor wat variatie. Ben je op zoek naar een tussendoortje met iets meer, dan is dit een goede keuze.

Dit spel werd geschonken door Redimp Games en is vanaf juni te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers: 1 - 4
Speelduur: 30 - 45 min
Leeftijd: vanaf 14 jaar


Reacties

Populaire posts