Blossoms

Maak jij het mooiste boeket bloemen voor je geliefde? En dat hoeft natuurlijk niet alleen op Valentijnsdag te zijn, dat mag 365 dagen per jaar!

In Blossoms staat niet zo zeer de diversiteit van de bloemen centraal, maar gaat het om de lengte van de bloemen. Hoe langer of hoe hoger de bloemen en hun stelen, hoe meer punten ze opleveren in het spel. Bij aanvang van het spel ontvangen de spelers ieder twee gesloten kaarten en drie actiefiches. Plaats vervolgens de bloempotten in het midden van de tafel, zodat er nog genoeg plek over is om de bloemen te laten groeien. Stek vervolgens vast zaadjes van vier verschillende bloemen en het groeien kan beginnen!

Per beurt kan een speler een willekeurig aantal acties uitvoeren. Hij heeft daarbij de keuze uit het laten groeien van de bloemen door een bloemenkaart te spelen. Of hij kiest ervoor om één van de bloemsoorten af te knippen en een boeket samen te stellen. Dit laatste beëindigt je beurt en je scoort de behaalde punten. Of je kiest ervoor om éen van je actiefiches te gebruiken.

De beurt van en speler eindigt als er bloemen gesneden zijn, een speler gepast heeft of als er een zevende kaart van een bloem aangelegd zou moeten worden. Een bloem kan namelijk maar uit zes delen bestaan. Moet de zevende aangelegd worden, dan sterft de bloem en heb je geen punten. Bedenk dus gaat wanneer je de bloemen wilt snijden. Wacht je te lang, dan krijg je de spreekwoordelijke deksel op je neus…

Spelers: 2
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Speelduur: 20 minuten

Blossoms is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor leden van Het Geel Pionneke

Dit spel is geschonken door Rebel en kan vanaf mei gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.

Reacties

Populaire posts