Pug You!

Wie kent ze niet? Platte snuit, kort haar, grote ogen. De mens is al meer dan 2500 jaar druk bezig om de mopshond er steeds schattiger uit te laten zien. Maar een mopshond kan het helemaal niet schelen of dat ze schattig gevonden worden door de mens. Door al dat doorfokken hebben ze vele gebreken. Ze snakken naar adem, snurken, kwijlen, hun ogen zijn vaak niet goed en hun maag-darmstelsel is van een dusdanige kwaliteit dat het voor de gehele omgeving te merken is.

En nu, ruim 2500 jaar later, gebeurd het dan toch echt. De mopshonden nemen wraak. Hoe dan zul je denken. Eigenlijk heel simpel. In de vorm van een onschuldig ogend spelletje met o zo schattige kaarten. Gedurende het spel, kiest de actieve speler een kaart uit die hem wordt aangeboden door de andere spelers. Op de kaart staat een vraag die de actieve speler leest. Vervolgens kiest hij twee medespelers uit die volgens hem het beste bij de vraag passen. Hierna stemmen de overige spelers welke van de twee het beste bij de vraag past. De speler met de meeste stemmen krijgt de kaart. Maar denk niet dat het simpele en onschuldige vragen zijn. Vragen zoals:”Wie moet als eerste naar de kapper?”, “Om wie geef je het minst?” of "Wie moet zich niet voorplanten?" zijn continue aan de orde gedurende het spel. De speler met de minste kaarten voor zich op het einde van het spel wint.

Geheid dat er na het spelen van dit spel nog iemand is die durft te beweren tegenover zijn vrienden dat mopshondjes schattig zijn. Althans als er nog vrienden over zijn.

Spelers: 5-10
Leeftijd: 16+
Speelduur: 40 minuten


Dit spel is geschonken door Gen-X Games en kan vanaf juni gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.

Reacties

Populaire posts