Stone Age: Anniversary

Hopelijk hebben de meesten van jullie al eens een keertje Het Stenen Tijdperk gespeeld. Toch wel een must-do voor een spelliefhebber. Vandaag mogen we jullie deze Stone Age : 10th anniversary voorstellen : een nieuwe editie met een dubbelzijdig speelbord. Aan de ene kant speel je in de winter, aan de andere kant in de zomer. Verder vind je in deze speciale editie mooi uitgevoerde speelstukken, aangepaste regels en 2 mini uitbreidingen : The Igloos enThe wild animals, en daarboven op nog een  Winter is hard! variant.


Het leven in het stenen tijdperk was zwaar. De mensen waren jager, verzamelaar, boer of gereedschapsmaker. Jullie als spelers worden terug naar deze tijd gekatapulteerd, en jullie gaan daar hout en steen verzamelen, goud in de rivier zoeken en grondstoffen gaan verhandelen. In dit spel is er een mooie balans tussen geluk en tactiek, wat we alleen maar kunnen toejuichen.


De spelers gebruiken maximaal 10 familieleden elk in 3 fases. In de eerste fase plaatsen spelers hun mannetjes op het speelbord. In een tweede fase activeert de startspeler alle gebieden waar iemand staat in de volgorde die hij of zij kiest, gevolgd door de andere spelers. In de derde fase moeten de spelers voldoende voedsel ter beschikking hebben om hun mensen eten te geven, anders verliezen ze punten of goederen.


Dit spel werd geschonken door Hans im Gluck en is vanaf mei te spelen bij Het Geel Pionneke.
Stone Age Anniversary Edition is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 60 - 90 minuten

Reacties

Populaire posts