Dig it up


Houwelen in de aanslag en graven maar: de punten die in Dig It Up te verdienen vallen zitten immers verstopt onder de grond, verspreid over de hele wereld: van de Kilimanjaro tot in SiberiĆ«. Elk van de tien locaties bevat een aantal op te graven tegels, met wisselende schatten en bijhorende punten. Een beurt bestaat uit het kiezen van een locatie, waarna de dobbelsteen bepaalt onder welke tegel gegraven kan worden. Veroverde schatten (goud, diamant, bronzen voorwerpen,…) worden bewaard op het persoonlijke scorebord.

De doel van al dat harde werk is uiteraard geld verdienen: opgegraven schatten leveren dan ook munten op. Of ‘kanskaarten’ die je o.a. meer (of minder) geld kunnen opleveren of speciale acties genereren (dobbelstenen herrollen, …). Het spel eindigt als de achtste locatie leeg gegraven is.


Hoe meer schatten, hoe meer munten. Bepaalde schattencombinaties leveren bonusmunten op. Net als het succesvol voltooien van de (aan het begin van het spel uitgedeelde) ‘persoonlijke missie’ kaart. De speler met het grootste verworven kapitaal wint het spel. Dig it up ! bevat eveneens een versimpelde spelmodus voor kinderen.

Dit spel werd geschonken door Korea boardgames en kan vanaf juli gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers: 2 - 5
Leeftijd: vanaf 7 jaar
Speelduur: 25 minuten

Reacties

Populaire posts