Expancity

In Expancity leggen spelers beurtelings tegels om zo samen een stad op te creëren; met ruimte voor woningen, commerciële ruimten én ontspanningsmogelijkheden. De opbouw van de stad is gemeenschappelijk, maar in de jacht naar de beste plaatsjes is het ieder voor zich. Claim de beste locaties en bouw er zo hoog mogelijke torens op (uiteraard rekening houdend met de bouwrestricties). 

Het spel bevat maar liefst 264 plastic ‘bouwcomponenten’, waarmee woontorens en commerciële buildings opgetrokken worden. Kies de locatie zorgvuldig: zo leveren handelspanden in de buurt van bv. een café bonuspunten op, terwijl een woontoren op dezelfde locatie dan weer minder punten waard zal zijn. 


Extra punten kunnen gescoord worden door het voltooien van ‘openbare’ missies (bv. de hoogste toren) en ‘geheime’ contracten, waar je buiten het zicht van de andere spelers stiekem naartoe probeert te werken. Een uitnodigend familiespel (vanaf 12 jaar) met vlotte spelregels en een ‘spelbord’ dat geen twee spellen gelijk is. 

Dit spel werd geschonken door Breaking Games en kan vanaf juli gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers: 2 - 4
Leeftijd: vanaf 12 jaar
Speelduur: 45 - 60 minuten

Reacties

Populaire posts