Robotech Ace Pilot


Eerder kon je reeds de review lezen van Robotech Attack on the SDF-1. Robotech Ace Pilot is hierop geen uitbreiding, maar wel een op zich staand spel. Het is nog steeds de bedoeling om een invasie uit de ruimte af te weren, maar deze keer individueel en niet coƶperatief.

De vijandelijke invasiemacht bestaat uit 9 stapels willekeurige fiches, waarvan de bovenste eenheden de frontlinie vormen. Elk type eenheid heeft een bepaalde defensie, en hoe sterker ze zijn, hoe meer punten ze opleveren. Om deze uit te schakelen zijn er 8 helden beschikbaar, die elk een bepaalde schade toebrengen in een vast patroon of willekeurig te kiezen.
In het begin van je beurt mag je dobbelen (en 2x herdobbelen) en het resultaat bepaalt welke helden je kan activeren. Door deze slim te combineren zal je meerdere doelwitten kunnen treffen en liquideren. Maar let op: schade blijft plakken, dus je moet er ook op letten dat je niet te veel weggeeft aan de volgende speler. Zo gaat de strijd verder tot een bepaald aantal stapels is geƫlimineerd. Die ronde wordt nog uitgespeeld en wie dan de meeste punten heeft mag de titel van Ace Pilot in ontvangst nemen.

In tegenstelling tot zijn grote broer is Robotech Ace Pilot een eenvoudig en snel dobbelspel. Er komt een beetje tactiek bij kijken, maar geluk is toch de hoofdfactor (welke helden kan ik activeren, welke eenheden zijn er). Opvallend is ook dat de vijanden zelf geen schade veroorzaken. Dit vereenvoudigt het spel weliswaar maar neemt alle druk weg die een invasie oproept. Wie het andere Robotech spel te lang en te complex vindt of liever zin heeft in een simpele knaller, mag zijn pilotenpak alvast aantrekken.

Dit spel werd geschonken door Japanime Games en is vanaf juni te spelen bij Het Geel Pionneke.
Aantal spelers: 2 - 4
Speelduur: 20 min
Leeftijd: vanaf 8 jaar


Reacties

Populaire posts